Uncategorized

DANIA – FESTIWAL KULTURY ZYDOWSKIEJ

 

reunion 69

 

Przyslal Jacob Zylber

Program jest po dunsku i angielsku

festiwal w kopenhadzeIn 2015, we celebrate the 5th anniversary of the Jewish Culture Festival in Denmark. It is five years ago, since we have inaugurated the new Jewish House and have welcomed it with music, movies, lectures and many other activities. Since, the festival became a recurring event in our Jewish community. It developed from a local event to an event outside the walls. Especially this year, the festival has evolved to other locations in the city in terms of offering various guided tours and cooperating with The Black Diamond (home of The Royal Danish Library), The Danish Jewish Museum, Cinemateket and many others. Similarly as during the former festivals, we also this year present exciting artists, lecturers, movie screenings, dance and other workshops. Jewish life and culture in Eastern and Central Europe used to be the largest in the world, before WW2. This fact we aim to reflect during the festival of 2015. The upcoming festival will gather musicians from Poland, Hungary, Czech Republic, Serbia, and Moldova besides artists from the U.S., Israel, England and Germany. Our great musicians from Denmark will of course be represented as well. We are glad that this festival again succeeded to gather all the Danish Jewish associations and institutions to make this festival a reality. I would like to thank you for your constructive cooperation. The festival is grateful for all the support that it has received from the municipal and private donors, as well as from the foundations providing us financial support. Have a great festival!

Jacob Zylber

Cala informacje wlacznie z programem znajdziesz jak

KLIKNIESZ TUTAJ

 

Jødisk Kulturfestival 2015

2.-8. juni 2015

Det er med stor glæde, vi kan informere, at programmet for den 5. Jødiske Kulturfestival er færdigt!

festiwal w kopenhadze

Festivalen i 2015 sætter igen fokus på mange aspekter af jødisk kultur. Programmet vil byde på koncerter med store danske og udenlandske navne, film, foredrag, debatter og promovering af jødisk mad. Der vil også være arrangementer i anledning af 70-året for afslutningen af 2. verdenskrig.

De foregående festivaler har været store kæmpesucceser med stort antal besøgende. Den jødiske kulturfestival præsenterer et unikt billede af et jødisk samfund med et væld af kulturtilbud på det højeste plan. Et samlet tilbud, som ellers er svært at opleve andre steder.

Festivalen har udviklet sig til at være på størrelse med store europæiske jødiske kulturfestivaler, selvom den jødiske befolkning i Danmark er meget lille. Festivalen henvender sig til alle, der interesserer sig for jødisk kultur, men også til dem, der ikke har megen kendskab til den. Den foregår både i Københavns Synagoge og i Det Jødiske Hus, men benytter sig også af byens rum.

Det er lykkedes os at samle et alsidigt program med mange prisbelønnede film, koncerter med de bedste musikere fra både Danmark og udlandet.

Besøg vores kalender for at se alle aktiviteter og her er link til billetsalg.

Du kan også købe festivalbilletter via PolitikenPlus.

Vi ses på kulturfestivalen den 2.-8. juni 2015!

 

Kategorie: Uncategorized

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.